ȘTIRI PROIECT Spring Alive
Vine, vine Spring Alive
24 februarie 2017
Ce facem de primăvara asta? Introducem primele observații de păsări migratoare în programul Spring Alive!
În luna martie încep să apară speciile migratoare la noi în țară și e cazul să fim cu ochii în patru – sau pe sus. Programul Spring Alive se adresează mai ales elevilor, care, împreună cu profesorii și părinții, pot urmări cu mare atenție sosirea celor cinci specii: barza albă, rândunica, drepneaua neagră, cucul și prigoria.
Pasul următor ar fi introducerea datelor pe pagina web oficială a proiectului. Este foarte simplu: căutăm butonul “Adaugă observația”, pe urmă completăm câmpurile cu datele observației (locul, timpul, specia) și datele personale (nume, e-mail etc.) și trimitem datele. Prin aceste date introduse putem urmări sosirea acestor specii nu numai în țara noastră, ci în toată Europa.
Pe această pagină foarte utilă pentru a urmări migrația, puteți găsi și informații interesante despre barză, rândunică, drepnea, cuc și prigorie și câteva jocuri foarte atractive.
Dar, mare atenție, toate aceste specii migratoare nu apar în același timp, ci unele mai devreme (chiar în luna martie) altele mai târziu (luna mai) așa că trebuie să fim în alertă mai tot timpul.
Aceasta este una din metodele noastre de a sărbători primăvara, dar implică și alte evenimente, menite să atragă copiii, profesorii și întreaga comunitate în conservarea păsărilor migratoare. Vrem, totodată, să-i încurajăm pe cei mici să acționeze în sprijinul păsărilor.
Francezii au proverb care spune “Cu o rândunică nu se face primăvară”, dar cu o barză, o rândunică, o drepnea, un cuc și o prigorie … este primăvară în toată splendoarea.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.