Share

Vine, vine Spring Alive

Ce facem de primăvara asta? Introducem primele observații de păsări migratoare în programul Spring Alive!

În luna martie încep să apară speciile migratoare la noi în țară și e cazul să fim cu ochii în patru – sau pe sus. Programul Spring Alive se adresează mai ales elevilor, care, împreună cu profesorii și părinții, pot urmări cu mare atenție sosirea celor cinci specii: barza albă, rândunica, drepneaua neagră, cucul și prigoria.

Pasul următor ar fi introducerea datelor pe pagina web oficială a proiectului. Este foarte simplu: căutăm butonul “Adaugă observația”, pe urmă completăm câmpurile cu datele observației (locul, timpul, specia) și datele personale (nume, e-mail etc.) și trimitem datele. Prin aceste date introduse putem urmări sosirea acestor specii nu numai în țara noastră, ci în toată Europa.

Pe această pagină foarte utilă pentru a urmări migrația, puteți găsi și informații interesante despre barză, rândunică, drepnea, cuc și prigorie și câteva jocuri foarte atractive.

Dar, mare atenție, toate aceste specii migratoare nu apar în același timp, ci unele mai devreme (chiar în luna martie) altele mai târziu (luna mai) așa că trebuie să fim în alertă mai tot timpul.

Aceasta este una din metodele noastre de a sărbători primăvara, dar implică și alte evenimente, menite să atragă copiii, profesorii și întreaga comunitate în conservarea păsărilor migratoare. Vrem, totodată, să-i încurajăm pe cei mici să acționeze în sprijinul păsărilor.

Francezii au proverb care spune “Cu o rândunică nu se face primăvară”, dar cu o barză, o rândunică, o drepnea, un cuc și o prigorie … este primăvară în toată splendoarea.

Dacă ți-a plăcut, distribuie