Share

Din nou vacanță, din nou școală de vară. Grow Wild v.4

Dacă e iulie, e vacanță de vară. Dacă e vacanță de vară, e școală din nou. Dar nu de oricare, ci școala noastră de vară. Grow Wild ediția a 4-a se așează în calendarul micilor iubitori de natură din Cluj. Abia așteptăm să ne vedem din nou cu ei!

Inițierea în lumea păsărilor se face cel mai bine cu binoclul.

Școala de vară Grow Wild 2023 se derulează pe parcursul a două serii de câte 5 zile, de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, după programul:

  •  17 – 21 iulie
  • 24 – 28 iulie

Se pot înscrie doar copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani!

Locația școlii noastre de vară este aceeași, Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia”, de pe Tăietura Turcului. Copii vor fi preluați de către angajații și voluntarii SOR de la poarta laterală, situată pe drumul dintre parc și pădurea Hoia la ora 9.00 și vor fi predați părinților în același loc, la ora 17.00. Parcul Etnografic este locul ideal pentru noi: avem natură, umbră, spațiu suficient și sigur. Toate activitățile se desfășoară în aer liber, iar în caz de ploaie ne refugiem în generosul foișor din parc. Pădurea Hoia e aproape, ieșim și acolo de cel puțin 2 ori.

Activitățile vor fi diverse, ca în fiecare an, fiecare serie având ateliere în care vor învăța despre plante, păsări, insecte, reptile, amfibieni și mamifere. Anul acesta vom vorbi și despre primul ajutor. Dar nu vom neglija nici partea practică sau artistică, vom construi hoteluri de insecte, pe care copiii le vor lua acasă, și vom face mici obiecte de artizanat, pentru a-și aminti cu drag de zilele petrecute cu noi.

Pentru masa pe prânz mergem la Restaurantul Fabriq din Parcul Industrial Tetarom, aflat în imediata vecinătate a Parcului Etnografic. Din experiența anilor anteriori, putem spune că este unul din punctele forte ale școlii noastre de vară. Doamnele de aici au reușit să ajungă la inimile copiilor, cu diversitatea meniului și cu disponibilitatea lor de a-l îmbunătăți la cerere. Cele două gustări, cea de fructe de dimineață și cea dulce de după-amiază, le vom avea în incinta parcului.

Taxa de participare este de 800 ron / copil și include intrarea în locație, masa de prânz, 2 gustări, apă, materiale educative pentru ateliere, tricou personalizat, surprize. Pentru asigurarea locului, plata trebuie făcută în 72 de ore de la înscriere. Pentru frați oferim 10% reducere din taxa de participare. În caz de retragere până cu două săptămâni înaintea seriei se reține 20% din suma achitată; în cazul retragerii copilului cu o săptămână înainte de începerea școlii de vară se reține toată suma. În cazul în care nu se întrunește numărul minim de copii pentru activități (17 / serie) se returnează suma integral.

Prezența copiilor în Parcul Etnografic va fi condiționată și de semnarea unui contract de prestări servicii și a unui acord parental între Societatea Ornitologică Română și părinte.

Copii veseli și curioși, dascăli încântați, părinți relaxați. Cam acesta este rezumatul Școlii de vară Grow wildAici puteți citi mai multe despre ultima ediție a școlii noastre de vară.

Formularul de înscriere îl găsiți aici. Mulțumim dacă dați știrea mai departe!

Dacă ți-a plăcut, distribuie