Știri
Din nou vacanță, din nou școală de vară. Grow Wild v.4
16 mai 2023
Dacă e iulie, e vacanță de vară. Dacă e vacanță de vară, e școală din nou. Dar nu de oricare, ci școala noastră de vară. Grow Wild ediția a 4-a se așează în calendarul micilor iubitori de natură din Cluj. Abia așteptăm să ne vedem din nou cu ei!
Școala de vară Grow Wild 2023 se derulează pe parcursul a două serii de câte 5 zile, de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, după programul:
- 17 – 21 iulie
- 24 – 28 iulie
Se pot înscrie doar copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani!
Locația școlii noastre de vară este aceeași, Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia”, de pe Tăietura Turcului. Copii vor fi preluați de către angajații și voluntarii SOR de la poarta laterală, situată pe drumul dintre parc și pădurea Hoia la ora 9.00 și vor fi predați părinților în același loc, la ora 17.00. Parcul Etnografic este locul ideal pentru noi: avem natură, umbră, spațiu suficient și sigur. Toate activitățile se desfășoară în aer liber, iar în caz de ploaie ne refugiem în generosul foișor din parc. Pădurea Hoia e aproape, ieșim și acolo de cel puțin 2 ori.
Activitățile vor fi diverse, ca în fiecare an, fiecare serie având ateliere în care vor învăța despre plante, păsări, insecte, reptile, amfibieni și mamifere. Anul acesta vom vorbi și despre primul ajutor. Dar nu vom neglija nici partea practică sau artistică, vom construi hoteluri de insecte, pe care copiii le vor lua acasă, și vom face mici obiecte de artizanat, pentru a-și aminti cu drag de zilele petrecute cu noi.
Pentru masa pe prânz mergem la Restaurantul Fabriq din Parcul Industrial Tetarom, aflat în imediata vecinătate a Parcului Etnografic. Din experiența anilor anteriori, putem spune că este unul din punctele forte ale școlii noastre de vară. Doamnele de aici au reușit să ajungă la inimile copiilor, cu diversitatea meniului și cu disponibilitatea lor de a-l îmbunătăți la cerere. Cele două gustări, cea de fructe de dimineață și cea dulce de după-amiază, le vom avea în incinta parcului.
Taxa de participare este de 800 ron / copil și include intrarea în locație, masa de prânz, 2 gustări, apă, materiale educative pentru ateliere, tricou personalizat, surprize. Pentru asigurarea locului, plata trebuie făcută în 72 de ore de la înscriere. Pentru frați oferim 10% reducere din taxa de participare. În caz de retragere până cu două săptămâni înaintea seriei se reține 20% din suma achitată; în cazul retragerii copilului cu o săptămână înainte de începerea școlii de vară se reține toată suma. În cazul în care nu se întrunește numărul minim de copii pentru activități (17 / serie) se returnează suma integral.
Prezența copiilor în Parcul Etnografic va fi condiționată și de semnarea unui contract de prestări servicii și a unui acord parental între Societatea Ornitologică Română și părinte.
Copii veseli și curioși, dascăli încântați, părinți relaxați. Cam acesta este rezumatul Școlii de vară Grow wild. Aici puteți citi mai multe despre ultima ediție a școlii noastre de vară.
Formularul de înscriere îl găsiți aici. Mulțumim dacă dați știrea mai departe!
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.