ȘTIRI PROIECT Școli și grădinițe prietenoase cu natura
Ghid de activități pentru Școlile Prietenoase cu Natura
28 noiembrie 2016
E final de lună noiembrie, închidem înscrierile din programul de Școli Prietenoase cu Natura.
E momentul să trage linie și să vedem cu cine pornim la drum. Până acum, avem peste 200 de școli care s-au înscris pentru a beneficia de experiența noastră și pentru a deveni mult mai prietenoase cu Natura. Aceste școli provin din 36 de județe ale țării.
Deja au început activitățile dedicate proiectului în anumite școli. Elevii au ajutat chiar și la operațiunile de înscriere a școlilor: au măsurat curtea și au contribuit la inventarierea copacilor. Acum, la început de sezon rece, se pregătesc să amplaseze hrănitorile pentru păsări. De fapt, din corespondența pe care o purtăm cu școlile se simte că sunt în febra confecționării de hrănitori.
Programul este realizat din fonduri proprii SOR. Pornim în acest program și cu colaboratori – Asociația Environ: programul Baterel și lumea non E, Asociația Ecostuff Romania (Școala Zero Waste) și Asociația E‐Consult Satu Mare care promovează construirea hotelurilor pentru insecte. Detalii despre aceste programe veți găsi la pagina 17 din documentul atașat.
Ce este acest document? Este Ghidul de Activități al programului. Veți găsi aici informații despre cuiburi artificiale de păsări, diverse tipuri de hrănitori, perioadele la care să începeți activitățile cu copiii.
Succes tuturor celor care s-au înscris, așteptăm să vedem primele hrănitori și speciile care vor veni la ele.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.