ȘTIRI PROIECT Grădini și școli prietenoase cu natura
Ghid de activități pentru Școlile Prietenoase cu Natura
28 noiembrie 2016
E final de lună noiembrie, închidem înscrierile din programul de Școli Prietenoase cu Natura.
E momentul să trage linie și să vedem cu cine pornim la drum. Până acum, avem peste 200 de școli care s-au înscris pentru a beneficia de experiența noastră și pentru a deveni mult mai prietenoase cu Natura. Aceste școli provin din 36 de județe ale țării.
Deja au început activitățile dedicate proiectului în anumite școli. Elevii au ajutat chiar și la operațiunile de înscriere a școlilor: au măsurat curtea și au contribuit la inventarierea copacilor. Acum, la început de sezon rece, se pregătesc să amplaseze hrănitorile pentru păsări. De fapt, din corespondența pe care o purtăm cu școlile se simte că sunt în febra confecționării de hrănitori.
Programul este realizat din fonduri proprii SOR. Pornim în acest program și cu colaboratori – Asociația Environ: programul Baterel și lumea non E, Asociația Ecostuff Romania (Școala Zero Waste) și Asociația E‐Consult Satu Mare care promovează construirea hotelurilor pentru insecte. Detalii despre aceste programe veți găsi la pagina 17 din documentul atașat.
Ce este acest document? Este Ghidul de Activități al programului. Veți găsi aici informații despre cuiburi artificiale de păsări, diverse tipuri de hrănitori, perioadele la care să începeți activitățile cu copiii.
Succes tuturor celor care s-au înscris, așteptăm să vedem primele hrănitori și speciile care vor veni la ele.
Categorii de produse
Coș

Noutati
Pasărea anului 2020
Societatea Ornitologică Română dă startul unei noi ediții a concursului „Pasărea Anului în România”. Timp de o lună, românii pot vota pentru una dintre cele cinci specii pe care SOR le-a propus ca specie reprezentativă pentru țara noastră în anul următor.

Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Fiind o specie protejată, primul pas pentru a o ajuta eficient este de a ști câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor.