Share

Grădini și școli prietenoase cu natura

Programul Școli Prietenoase cu Natura are ca scop protejarea biodiversității și educația ecologică în școli. Participarea la program este gratuită, dar condiționată de înregistrare.

DESCARCĂ DE AICI REGULAMENTUL

Proiectul Școli Prietenoase cu Natura are ca scop educația ecologică și protejarea biodiversității din sate și orașe. Participarea în program este gratuită, dar condiționată de înregistrare. Deși în mod ideal activitățile unei școli prietenoase cu natura ar trebui să se desfășoare continuu, fără a ține cont de vacanțe, perioada de desfășurare a prezentului proiect se suprapune cu anul școlar, timp în care instituțiile de învățământ realizează activități de sprijinire a biodiversității respectând indicațiile din materialele incluse în Bibliografia obligatorie.

La sfârșitul anului școlar activitățile se raportează prin completarea formularului de raportare și se documentează cu câte o poză. Instituțiile de învățământ care derulează corect minimum 5 activități din lista propusă sunt premiate cu plăcuța programului sau se certifică în vederea menținerii titlului de Școală Prietenoasă cu Natura. În cazul școlilor, activitatea este suplimentată cu posibilitatea de participare la Concursul de identificare specii Școli Prietenoase cu Natura.

DESCARCĂ DE AICI PREZENTAREA PROIECTULUI PENTRU ȘCOLI

Graficul de desfășurare a programului:

1. Lansare: 10 octombrie 2019

2. Înregistrare prin completarea Formularului de înregistrare on-line pînă în data de 15 noiembrie 2019 și trimiterea Acordului de colaborare în 2 exemplare și a unui plic timbrat autoadresat prin poștă/curier până în data de 20 noiembrie 2019, data poștei.

Observație: încheierea Acordului de colaborare nu este obligatorie.
3. Desfășurare activități: de la data înregistrării – 22 mai 2020

4. Raportare prin completarea Formular de raportare: 25 mai – 30 iunie 2020

5. Evaluare rapoarte și eliberare adeverințe: iunie – iulie 2020

6. Trimitere adeverințe în format electronic: iulie 2020

7. Trimitere plăcuțe: 24 august – 4 septembrie 2020

7. Lansarea unei noi sesiuni: septembrie / octombrie 2020

Mai multe detalii la adresa de e-mail: gradini@sor.ro
Responsabil proiect: Váncsa Éva: 0724. 530. 384, eva.vancsa@sor.ro

Școlile înscrise în program

Pe hartă, școlile care au câștigat plăcuța la una din edițiile anterioare ale proiectului sunt marcate cu culoarea verde.

Cele care încă mai aspiră la acest titlu sunt marcate cu culoarea roșie.

Livrarea produselor o vom face între două și șapte zile lucrătoare de la înregistrarea comenzii.
+