Share

PETlican

Delta Dunării este un loc fascinant, cu numeroase vietăți care dau viață peisajelor de neuitat, dar nimic nu evocă mai bine acest colț de natură ca păsările ei. Pe canalele și brațele Dunării, în lacurile, golfurile, lagunele, plajele, stufărișurile și pădurile Rezervației pot fi observate cel puțin 365 de specii de păsări sălbatice. Nu doar că acest sanctuar al păsărilor conține trei sferturi din ornitofauna României, ci aici trăiesc și populații de păsări acvatice importante la nivel european și mondial. Stârci, lopătari, cormorani, pelicani creți, rațe, gâște, lebede, păsări limicole (de mal), ereți de stuf, codalbi, precum și cea mai importantă populație europeană de pelicani comuni sunt fie rezidenți, fie oaspeți de vară sau de iarnă în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Album foto - click pe imagine și descoperă păsările din Delta Dunării

Află mai multe despre o parte dintre speciile care se pot observa din mersul ușor al bărcii sau chiar de pe puntea navelor pasager care leagă Tulcea de restul deltei. Fie că ești turist, pasionat de fotografie și natură sau simplu călător pe undele Dunării, te invităm să cunoști câteva dintre speciile care alcătuiesc albumele foto de neuitat ale Deltei.

Click pe imagine pentru a afla mai multe

Ești în Delta Dunării și ai vrea să ai o listă a speciilor de păsări pe care le-ai întâlnit? E foarte simplu. Descarcă formularul, savurează plimbarea și bifează speciile pe care le recunoști.

Pentru editarea fișierului (pdf) descarcă aplicația Adobe Acrobat Reader pentru Android sau iOS și deschide-l cu aceasta.