Share

Peste 300 de școli înscrise în proiectul Școli Prietenoase cu Natura

320 de școli din România și-au arătat interesul de a fi recunoscute de către SOR drept Școală Prietenoasă cu Natura chiar și într-un an atipic ca acesta. În acest fel dăm startul activităților din acest an școlar cu ajutorul unor cadre didactice curajoase și încrezătoare în a fi în continuare prietenoase cu natura.

Grauri (Sturnus vulgaris) și cocosar (Turdus pilaris) , foto: Angela Gheorghe

Și în acest an școlar programul Școli Prietenoase cu Natura reușește să atragă școli de pe tot cuprinsul țării, astfel că avem cel puțin câte o școală din fiecare județ înregistrată în program.
„Suntem bucuroși pentru că avem un număr mare de școli înregistrate în program. Chiar dacă este un an școlar mai dificil, cadrele didactice s-au arătat interesate de programul nostru și consideră important să continue educația ecologică a copiilor și să le cultive respectul față de natură. Începem activitățile proiectului cu mare încredere și speranța că activitățile se vor derula cu succes”, spun coordonatorii proiectului.

Fluturele sabie (Iphiclides podalirius) foto:Teodora Domsa
Șoparla de ziduri (Podarcis muralis), foto: Costin Ion

Programul se adresează tuturor cadrelor didactice și nu este nevoie să fie profesori de biologie pentru a îndruma elevii în proiectul nostru. Un număr mare din cadrele didactice care participă anul acesta sunt profesori care predau altă materie decât biologia sau sunt învățători.

Societatea Ornitologică Română pune la dispoziție materiale didactice concepute pentru a fi descărcate și utilizate în activitățile din proiect. De asemenea, oferim permanent consultanță pentru organizarea și derularea mai ușoară a proiectului. Activitățile programului se pot desfășura în multe locuri, avem activități care se derulează exclusive online, dar și activități care se pot implementa chiar și acasă de către participanți. Spre exemplu, fie că hrănim păsările sălbatice în grădină, în spațiul verde de lângă bloc sau pe balcon, le oferim acestora un plus de ajutor pentru a trece cu bine peste perioada mai friguroasă a anului.

Toate cadrele didactice pot accesa direct de pe pagina materialele necesare incluse în Ghidul activităților (Anexă la Regulament), care le oferă toate informațiile pentru derularea corectă a activităților.

Plantare copaci și tufe la Școala Horea din Cluj-Napoca
Dacă ți-a plăcut, distribuie