Share

Grădinițe Prietenoase cu Natura

Programul Grădinițe Prietenoase cu Natura are ca scop educația ecologică și protejarea biodiversității din sate și orașe. Participarea în program este gratuită, dar condiționată de înregistrare. Deși în mod ideal activitățile unei școli prietenoase cu natura se desfășoară continuu, fără a ține cont de vacanțe, perioada de desfășurare a prezentului program se suprapune cu anul școlar, timp în care instituțiile de învățământ realizează activități de sprijinire a biodiversității locale, respectând indicațiile din materialele incluse în bibliografia obligatorie.

La sfârșitul anului școlar activitățile se raportează prin completarea formularului de raportare și se documentează cu câte o fotografie. Instituțiile de învățământ care derulează corect minim 4 activități, minim câte o activitate din categoriile propuse sunt premiate cu plăcuța programului sau se certifică în vederea menținerii titlului de Grădiniță Prietenoasă cu Natura.

Graficul de desfășurare a programului:

1. Lansare: 18 septembrie 2023
2. Înregistrare prin completarea Formularului de înregistrare on-line până în data de 20 octombrie 2023.
Observație: În locul acordului de colaborare va fi eliberată o adeverință de participare după sesiunea de pregătire online din perioada 13 – 15 noiembrie 2023 susținută de SOR pentru instituțiile de învățământ acceptate în program.
3. Desfășurare activități: de la data înregistrării până la 17 mai 2024
4. Raportare prin completarea Formular de raportare: 20 mai – 30 iunie 2024
5. Evaluare rapoarte: iunie – iulie 2024
6. Emitere și trimitere adeverințe în format electronic: iulie 2024
7. Trimitere plăcuțelor prin poștă: începutul lunii septembrie 2024
8. Lansarea unei noi ediții: septembrie / octombrie 2024
Pentru detalii și clarificări, trimiteți e-mail la educatie@sor.ro