Share

Grădinițe Prietenoase cu Natura

Pe această pagină găsiți suport de materiale pentru a putea desfășura cu ușurință activitățile programului Grădinițe Prietenoase cu Natura.

Prin aceste materiale vom cunoaște mai bine natura care ne înconjoară și stimula dragostea pentru natură copiilor, prin acest fel protejând natura din jurul nostru mai cu ușurință. Sunt prezentate activități prin care fiecare se poate implica. Prin gesturi mai mici sau mai mari facem loc și naturii lângă noi.

Fișe de activități grupa mică

Prin activitățile recomandate copiii descoperă că plantele ocupă un loc special în lumea din jurul lor și încep să stabilească o legătură cu ele, învață să respecte toate ființele, oricât de mici, în timp ce observă comportamentul fascinant al furnicilor, își întăresc legătura cu plantele, amenajând un colț verde în curtea grădiniței.

Activitățile au ca obiective: manifestarea curiozității față de elementele naturii, manifestarea curiozității față de plante, de furnici; revizuirea termenilor; consolidarea înțelegerii.

Prin activitățile recomandate copiii învață să privească animalele ca pe prietenii lor, află ce înseamnă să-ți pese de animalele din natură, descoperă că plantele trebuie să bea, că simt și cresc.
Activitățile au ca obiective consolidarea vocabularului, a proceselor științifice și biologice întâlnite în timpul lecției.

Din fericire, nu este nevoie să străbatem distanțe mari pentru a putea asculta cântecul păsărilor sălbatice. E suficient să ieșim în grădina casei, în spațiul verde din jurul blocului sau în parcul din apropiere, pentru a ne bucura de trilurile pițigoilor, mierlelor sau cintezelor. Cu un singur click puteți afla cum se numesc și cum cântă pasările cele mai comune, pe care le vedeți de la fereastră sau pe aleile din parc.

Pe eroii din planșele de colorat îi știți cu siguranță. Ei se numără printre păsările comune pe care le puteți vedea la o simplă plimbare prin parcuri, grădini sau chiar din casă, de la fereastră. Fiecare are câte o super-putere. Descoper-o în planșele de colorat

     Pagini utile: