Share

Ziua Păsărilor

În 1994 SOR a introdus în calendarul evenimentelor dedicate naturii ziua de 1 aprilie ca „Ziua Păsărilor”. Și, chiar dacă de cele mai multe ori e cam frig pentru evenimente în aer liber, începutul de aprilie e probabil cea mai bună perioadă pentru a sărbători păsările acolo unde le este locul, în Natură.

BIRDWATCHING

Liste ilustrate / Twitch lists

Ieși în natură și notează ce specii de păsări ai văzut. Ca să își fie mai ușor, folosește aceste liste:

Păsări din parcuri și grădini 

Păsări acvatice

Pagini cu sunete

Află cum se numesc și cum cântă pasările cele mai comune, pe care le vezi de la fereastră sau pe aleile din parc. Cum? Doar cu un click.

Păsări din parcuri și grădini 

Păsări acvatice

Păsări din păduri 

Gâște de vară / Anser anser

Poster RUTE DE MIGRAȚIE

Unul din cele mai bune postere ale noastre, dedicat călătorilor fără granițe. Accesează linkul, descărcă posterul și urmărește pe hartă drumurile străbătute de păsări la fiecare migrație.

Planșe desen specii comune 

Cum vei ști ce culori sunt în penajul păsărilor comune pe care le poți întâlni în plimbările tale în natură? Simplu. Descarcă planșele și colorează-le. 

CUIBURI - INSTALARE ȘI AMPLASARE

Modele și dimensiuni de cuiburi

La fel ca noi, și păsările au preferințe locative și e musai să ții cont de ele atunci când vrei să construiești și să amplasezi cuiburi. 

Planșă cuib tip A

Planșă cuib tip B

Planșă cuib tip C

Tabel dimensiuni

Jurnal de teren cuiburi artificiale

Planșă construire cuib de rândunică 

Cum construiești un cuib artificial

Poate părea dificil, dar cu materialele și uneltele potrivite, urmând pașii din tutorial, construiești un cuib în mai puțin de 30 de minute.