Romania Prinde Aripi
Contact

“In 1945 se credea ca a crea rezervatii si parcuri naturale este de ajuns pentru a ajuta fauna, dar acest lucru nu mai este o optiune. Acum, nici macar toate astea nu sunt de ajuns. Toate terenurile de la tara ar trebui puse la dispozitia animalelor salbatice. Gradinile din suburbii, gardurile vii de la drum... toate trebuie folosite" - David Attenborough.

Mare parte din pasarile cantatoare sunt insectivore. Mananca de la tantari la omizi vara si primavara, in toamna se hranesc cu fructe, iar iarna au nevoie de seminte. Daca nu se hraneste, un pitigoi albastru poate pierde si 33% din masa corporala pe timp de iarna. Acum e timpul sa ajutam pasarile cantatoare, iar prin gesturi mici, poti aduce natura in pragul casei tale

"Romania Prinde Aripi" este proiectul prin care SOR isi propune sa implice publicul larg in cele mai simple si mai eficiente masuri de conservare pentru pasarile salbatice: amplasarea de cuiburi artificiale si de hranitori. De la parc la parc, de la un simplu pervaz de fereastra de bloc la gradinile de la tara, Romania poate fi mult mai prietenoasa cu mediul si cu pasarile salbatice. Ne propunem sa aducem Natura acasa.

Scopul nostru este sa avem cel putin o hranitoare in fiecare din parcurile mari din Romania, de aceea proiectul incepe cu parcurile din Bucuresti. A continuat cu alte 3 orase (Cluj, Bistrita, Slanic Moldova), iar in 2017 se adauga alte 10 orase pe lista. Iarna de iarna, cu ajutorul voluntarilor vom aproviziona hranitorile la care pasarile vin pentru a rezista anotipului rece, iar oamenii pot veni sa afle care este fauna care ii inconjoara. 

Cu ajutorul sponsorizarilor, al donatiilor si al voluntarilor, Romania Prinde Aripi. 

Foto: Pitigoi mare (Parus major) fotografiat de Andu Cristudor - www.anducristudor.ro