Știrile proiectului
16 noiembrie 2023
Mai mult decât Monitorizarea Păsărilor Comune
În 11 noiembrie 2023 s-a desfășurat la Cluj a XIV-a Întâlnire Anuală de Monitoring. După o întrerupere de doi ani, evenimentul organizat de către Societatea Ornitologică Română în parteneriat cu Grupul Milvus, a revenit în orașul în care a luat naștere această tradiție.
20 februarie 2018
Monitorizarea Păsărilor Comune, a unsprezecea întâlnire anuală
Pe 3 martie, Bucureștiul va găzdui o nouă întâlnire anuală de monitoring în cadrul programului Common Bird Monitoring (Monitorizarea Păsărilor Comune) – cea de-a unsprezecea.
28 noiembrie 2016
Monitorizarea Păsărilor Comune, observațiile sunt de acum online
Monitorizarea Păsărilor Comune este cel mai vechi program de monitorizare a unor specii de păsări din România (a început în 2006) și este singurul care furnizează date de tendință acceptate la nivel european (la Indexul Păsărilor din habitate agricole / Farmland Bird Index contribuie și datele din România și este acceptat ca indice structural al Uniunii Europene).
11 noiembrie 2016
Programul de la a zecea întâlnire CBM
De peste zece ani ornitologii și păsărarii din România monitorizează păsările comune din țara noastră. Iar anul acesta se și întâlnesc la Iași pentru a zecea oară consecutiv.
29 septembrie 2016
Întâlnirea Common Bird Monitoring la Iași, pe 12 noiembrie
Cea de a X-a Întâlnire de Monitoring se va desfășura în acest an pe data de 12 noiembrie la Iași. Întâlnirea este organizată de Societatea Ornitologică Română, Grupul Milvus și Facultatea de Biologie-Geologie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, în colaborare cu Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
15 ianuarie 2011
Proiect de cooperare transfrontalieră
Începând cu anul 2011, Societatea Ornitologicã Ungarã în parteneriat cu Societatea Carpatinã Ardeleanã - Satu Mare, Societatea Ornitologicã Românã și Asociația pentru Protecția Pãsãrilor și a Naturii „Grupul Milvus” a demarat proiectul intitulat: „Dezvoltarea unui sistem transfrontalier de monitorizare a pãsãrilor și a unei baze de date online” finanțat în cadrul „Programului de Cooperare Transfrontalierã Ungaria-România 2007-2013”.
19 martie 2010
Întâlniri pentru pregătirea voluntarilor
Ca un fapt special, pentru întâlnirile din acest an, programul pregãtirii voluntarilor va fi îmbinat cu un alt program SOR, și anume instruirea personalului care va coordona arii importante avifaunistice (AIA). Data și locația întâlnirilor: 1.Bãile Herculane, 9-11 aprilie 2.Senetea (lângã satul Voșlobeni, jud. Harghita), 16-18 aprilie 3.Iași, 23-25 aprilie 4.Constanța, 7-9 mai 5.București, 14-16 […]
5 octombrie 2009
Primul Maraton Ornitologic
În data de 10 Octombrie 2009, Asociația pentru Protecția Pãsãrilor și a Naturii „Grupul Milvus” va organiza primul Maratonul Ornitologic din România. Locul de desfãșurare al evenimentului va fi aria protejatã Natura 2000 “Eleșteele Iernut-Cipãu” din județul Mureș.
1 octombrie 2009
Zilele Europene de observare a păsărilor
În primul sfârșit de sãptãmânã a lunii octombrie are loc în întreaga Europã evenimentul EuroBirdwatch - observarea pãsãrilor sãlbatice. Dacã cineva vrea sã ni se alãture în aceastã inițiativã, este foarte simplu.
3 septembrie 2009
Sprijin din partea Ministerului Agriculturii
O veste bunã: reprezentanții Guvernului român recunosc importanța monitorizãrii pãsãrilor prin sprijinul acordat recent Societãții Ornitologice Române și Asociației pentru Protecția Pãsãrilor și a Naturii Grupul Milvus.