Știri
27 noiembrie 2015
Pe 26 noiembrie, la gala Romanian PR Awards, campania „Oprește Barbaria, Salvează Ciocârlia!" a primit nu mai puțin de cinci premii, dupa ce a avut sase nominalizări.
Campania a fost inițiată de Societatea Ornitologică Romana, căreia i s-au alăturat apoi și ceilalți parteneri din Coaliția Natura 2000 și nu numai. Dar întreaga campanie a fost o muncă a profesioniștilor de la agențiile Jazz Communication și Rogalski-Damaschin Public Relations.
Campania a constat într-un spot video cu impact extrem de puternic, iar mesajele transmise către media și opinia publică au devenit în scurt timp virale.
În urma acestei campanii și a activităților de lobby și advocacy, legea vânătorii a primit îmbunătățiri cerute de organizațiile de mediu. Mai mult, pentru prima oară, SOR și alte ONG-uri de mediu participă acum la grupurile de lucru pentru legislația subsecventă legii vânătorii.
Și nu sunt singurele efecte benefice ale campaniei. În premieră pentru țara noastră, a început colaborarea dintre SOR și AGVPS. Este pentru prima oară când vânătorii și ornitologii colaborează pentru a salva specii de pasări.
Pe 26 noiembrie, campania noastră a primit două premii Silver și trei premii Gold. Premiile Silver au venit la categoriile Media Relations și Public Affairs, Advocacy, Lobby; în timp ce premiile Gold la categoriile Digital PR, Comunicarea proiectelor de mediu și Buget -, Creativitate +.
Cele 5 premii de la Romanian PR Award se adaugă celorlalte două pe care campania noastră le-a mai câștigat anul acesta, la Internetics și Webstock.
Noutati
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.
Acest website foloseste cookie-uri. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Detalii